Wat zijn ESE pads?

 

ESE staat voor ´Easy Serving Espresso´. Het ESE-systeem werkt op basis van pads, die gevuld zijn met 7 gram gemalen koffie. De pads worden ook wel ‘servings’ of ‘pods’ genoemd. Het ESE-systeem is oorspronkelijk ontwikkeld door de bekende Italiaanse koffieproducent illy. Inmiddels werkt de gehele koffie-industrie volgens de normen voor ESE-koffie en ESE-pads. Zo voorkomt men dat iedere koffieproducent zijn eigen systeem ontwikkelt.

Met een ESE koffiemachine zet u thuis een lekkere espresso met behulp van een ESE pad. Een ESE machine zet vrijwel op dezelfde manier koffie als een Senseo koffieapparaat. Het verschil is dat een ESE koffiemachine een veel hogere pompdruk heeft. In een ESE-machine waar u (bijvoorbeeld) illy pads gebruikt, kunt u ook pads van andere merken gebruiken. Bekende merken ESE koffiemachines zijn Francis Francis (van illy), Philips, DeLonghi en Krups.

ESE pads kunnen helaas niet gebruikt worden in een Senseo koffiemachine. En Senseo koffiepads zijn niet geschikt om in een ESE-machine te gebruiken. Een Senseo apparaat heeft namelijk niet voldoende waterdruk om een ESE pad goed te kunnen verwerken. Die waterdruk is nodig om een espresso te kunnen zetten met een cremalaagje.

ESE pads hebben een diameter van 44 mm, terwijl Senseo koffiepads een diameter van 70 mm hebben, maar beide pads wegen hetzelfde; 7 gram. 

ESE_pads